Triathlonkoulu

Triathlon on upea laji kaiken ikäisille päästä hyvään fyysiseen kuntoon, ja ennen kaikkea pysyä hyvässä kunnossa. Valmennuksessa tapahtuva tiimiharjoittelu takaa paremman onnistumisen ja tuloksellisien harjoitusmetodien oppimisen. Harjoittelu on hauskempaa tiimissä ja oikeilla harjoitustekniikoilla tehtynä. Kauden päätteeksi kilpailuun osallistuminen motivoi mukavasti kauden tekemisiä ja kokemuksena se on unohtumaton.

Harjavallan uimaseuran triathlonkoulu on hieno tapa aloittaa tutustuminen triathlonin maailmaan. Et tarvitse aikaisempaa lajikokemusta, mutta triathlonkoulu sopii myös edistyneemmälle triathlonistille, koska harjoittelun määrät ja tehoalueet määritetään urheilijan lähtötason mukaan. Triathlonkoulussa opetellaan rakentamaan hyvä fyysinen kunto, jonka turvin on hienoa lähteä triathlonin sprintti- ja perusmatkoille tai puolimatkalle. Ironman -matkalle valmistautuvan kannattaa pyytää henkilökohtaisempi valmennusohjelma.

Kiinnitämme erityishuomion uintitekniikan oppimiseen.

Alkuun päästäksesi tarvitset vain uikkarit, uimalasit, verkkarit ja lenkkarit.

Triathlonkouluun kuuluu:

• Maanantaiset yhteisharjoitukset, joihin kuuluu aina uintiharjoittelua.
  • Tarkat harjoitusohjelmat, jotka saat kuukausittain.
  • Opastusta harjoittelun rakentamiseen ja koko kauden harjoittelun rakenteeseen perehtymisen.
  • Triathlonin lajikohtaisten tekniikoiden opettelu ja käytännön harjoittelu.
  • Mahdollisuus oheislajien opetteluun, mm. maastopyöräily, kuntosaliharjoittelu, hiihto.
  • Opastusta lajin välineisiin ja apua niiden hankinnoissa.
  • Mahdollisuus osallistua valmentajan pitämiin triathlonkoulun ulkopuolisiin yhteistreeneihin mm. pitkiin sisäpyörä-harjoituksiin.
  • Pitkäjänteisen harjoittelun ja kilpailemisen psyykkisten valmiuksien opettelu ja käytäntöön viemisen harjoittelu.

Triathlonvalmennuksesta vastaa triathlonisti Marko Lampela. Marko on moninkertainen Ironman ja menestynyt lyhyempien matkojen SM ja MM kilpailuissa. Marko on ammatiltaan laillistettu psykoterapeutti, joten harjoittelemisen ja kilpailemisen henkinen valmennus kuuluu triathlonkouluun. Uintivalmennuksessa konsultoivana valmentajana toimii uinnin päävalmentaja Kimmo Nurminen.

Triathlonkoulu alkaa syyskuussa 2016 ja kestää kesän 2017 kilpailukauteen saakka. Triathlonkoulu on tarkoitettu ensisijaisesti aikuisille. Triathlonista kiinnostuneen nuoren kannattaa aloittaa harjoittelu lasten ja nuorten uintitekniikkakoulusta, jonka kautta saa myös tarvittavia harjoitusohjelmia muihin triathlonin lajeihin.

Triathlonkoulun hinta on 50 €/kk. Hinta sisältää valmennuksen, harjoitusohjelmat sekä Harjavallan uimaseuran jäsenyyden, jolloin voit osallistua Suomen triathlonliiton virallisiin kilpailutapahtumiin. Kuukausimaksu ei sisällä kaupungin perimiä sisäänpääsymaksuja. Triatlonkoulussa on paikkoja rajoitetusti, mukaan voidaan ottaa maksimissaan kahdeksan osallistujaa.

Triathlonin kilpailumatkat:

Sprinttimatka Uinti 750 m + pyörä 20 km + juoksu 5 km.
Perusmatka (kutsutaan myös olympiamatkaksi) Uinti 1,5 km + Pyörä 40 km + Juoksu 10 km
Puolimatka Uinti 1,9 km + Pyörä 90 km + Juoksu 21 km
Pitkämatka Uinti 4 km + Pyörä 120 km + juoksu 30 km