Harjoituskalenteri

Harjoitustiimi
Triathlon/pyörä
Sisäpyöräily*

* Lauantain sisäpyöräily on kaupungin vapaa-aikatoimen järjestämä ohjattu maksullinen pitkä sisäpyöräilytunti,  jonka vetää valmentaja Marko Lampela. Tunnille ilmottautuminen ja maksu uimahallin kassalla.

Yleisinfo

Tervetuloa harjoittelemaan eri uintityylien tekniikoita! Harjavallan uimaseurassa voit harrastaa uintia omaksi iloksesi tai tavoitteellisesti kilpailumielessä.
Lasten ryhmien uintivalmentajina toimivat Kimmo Nurminen, Marko Lampela, Sami Järvenpää, Virpi Lampela ja Riitta Uuttu. Valmentajiin voi ottaa yhteyttä uintiin liittyvissä asioissa, mutta kertaluontoisista poissaoloista EI TARVITSE ilmoittaa. Sen sijaan uinnin aloittamisesta ja lopettamisesta tulee aina ilmoittaa erikseen sekä omalle valmentajalle että sihteerille (Sami Järvenpää).

Kaikki uimarit harjoittelevat omalla vastuullaan. Huoltajat vastaavat tapaturmavakuutuksen hankkimisesta. Seura ei ole erikseen vakuuttanut harjoitusten osanottajia. Kilpailuihin osallistuvat tarvitsevat Uimaliiton lisenssin, mutta sitä ei vaadita seurassa harjoitteluun. Uimaliiton lisenssin voi ostaa netistä osoitteesta: https://www.uimaliitto.lisenssikauppa.fi/shop/ ja sen hinta on nuorilta (2002-2018 syntyneiltä) 61 €/vuosi vakuutuksen kanssa ja 54 € ilman vakuutusta (hinnat kaudella 2017-2018).

Jokainen uimari hankkii itse uimahallin sisäänpääsyrannekkeen. Kassalta saa sekä yhden kerran rannekkeita että sarjarannekkeita. Uimaseuran treenimaksu maksetaan puolivuosittain. Uimareiden huoltajille lähetetään maksua varten uimarin henkilökohtainen viitenumero, joka pysyy jatkossa samana. Kausimaksu on harjoitustiimissä 75 €/kausi (= puoli vuotta), uintitiimissä 150 €/kausi  ja kilpauintitiimissä 175 €/kausi. Uudet uimarit voivat kokeilla harrastusta kolme kertaa ilman jatkovelvoitetta, mutta mahdollisista lopettamisista pyydetään tällaisissakin lopettamistapauksissa ilmoittamaan.

Käytännön asioita treeneihin liityen: Altaalla ollaan treenejä varten hyvissä ajoin ennen treenin alkamisajankohtana. Pitkät hiukset on hyvä peittää uimalakilla. ”Endurance” merkityt uima-asut kestävät parhaiten klooria ja kovaa käyttöä, mutta uima-asun suhteen ei ole vaatimuksia. Uimareilla tulee olla uimalasit. Erityisesti uinnin tekniikkaharjoitteluun tarkoitettu snorkkeli olisi tekniikan opettelun kannalta hyvä, mutta ei ole pakollinen. Edistyneemmät uimarit käyttävät harjoittelussa myös uintitekniikkaharjoitteluun tarkoitettuja räpylöitä. Seura välittää jäsenilleen uimalaseja, snorkkeleita ja räpylöitä. Uintivarustevälityksestä vastaa valmentaja Sami Järvenpää (0400 421 909, samijpaa(at)gmail.com)

Harjoitustiimi

Uinnin harjoittelu aloitetaan harjoitustiimistä. Vähimmäisuintitaitovaatimus on harjoitustiimissä 25m, eli yksi altaanmitta. Iän ja uintitaidon karttuessa valmentajat ohjaavat uimarin harjoitustiimistä uintitiimiin.

Uintitiimi

Uintitiimissä tehdään monipuolisia uintitekniikkaharjoituksia erilaisten apuvälineiden kanssa ja ilman. Harjoitustiimillä on kolme harjoitusta viikossa. Tässä ryhmässä uimari voi uida omaksi ilokseen tai tähdätä kilpailuihin.

Kilpauintitiimi

Kilpauintitiimiin valitaan uimareita uintitiimistä taitojen ja kiinnostuksen perusteella.

Kilpauintitiimit harjoittelevat altaassa 4 kertaa viikossa. Leireihin ja oheisharjoituksiin osallistuminen on toivottavaa. Kilpauintitiimin jäsenellä tulee olla voimassa oleva Uimaliiton lisenssi (http://www.uimaliitto.fi/liitto/bluecard-lisenssi/).