Uintiryhmät

Rata 2
Rata 1

Yleisinfo

Tervetuloa harjoittelemaan eri uintityylien tekniikoita! Harjavallan uimaseurassa voit harrastaa uintia omaksi iloksesi tai tavoitteellisesti kilpailumielessä.

Ryhmien uintivalmentajana toimii Sami Järvenpää. Valmentajaan voi ottaa yhteyttä uintiin liittyvissä asioissa, mutta kertaluontoisista poissaoloista EI TARVITSE ilmoittaa. Sen sijaan uinnin aloittamisesta ja lopettamisesta tulee aina ilmoittaa omalle valmentajalle.

Kaikki uimarit harjoittelevat omalla vastuullaan. Huoltajat vastaavat tapaturmavakuutuksen hankkimisesta. Seura ei ole erikseen vakuuttanut harjoitusten osanottajia. Kilpailuihin osallistuvat tarvitsevat Uimaliiton lisenssin, mutta sitä ei vaadita seurassa harjoitteluun. Ohjeet lisenssin ostoon osoitteesta: https://www.uimaliitto.fi/info/blue-card-lisenssi/

Jokainen uimari hankkii itse uimahallin sisäänpääsyrannekkeen. Kassalta saa sekä yhden kerran rannekkeita että sarjarannekkeita. Uimaseuran treenimaksu maksetaan puolivuosittain. Kausimaksu on harjoitustiimissä 80 €/kausi (= puoli vuotta) ja 130 €/kausi kilparyhmässä. Uudet uimarit voivat kokeilla harrastusta kolme kertaa ilman jatkovelvoitetta, mutta mahdollisista lopettamisista pyydetään tällaisissakin lopettamistapauksissa ilmoittamaan.

Käytännön asioita treeneihin liittyen: Altaalla ollaan treenejä varten hyvissä ajoin ennen treenin alkamisajankohtana. Pitkät hiukset on hyvä peittää uimalakilla. ”Endurance” merkityt uima-asut kestävät parhaiten klooria ja kovaa käyttöä, mutta uima-asun suhteen ei ole vaatimuksia. Uimareilla tulee olla uimalasit. Erityisesti uinnin tekniikkaharjoitteluun tarkoitettu snorkkeli olisi tekniikan opettelun kannalta hyvä, mutta ei ole pakollinen. Edistyneemmät uimarit käyttävät harjoittelussa myös uintitekniikkaharjoitteluun tarkoitettuja räpylöitä. Seura välittää jäsenilleen uimalaseja, snorkkeleita ja räpylöitä. Uintivarustevälityksestä vastaa valmentaja Sami Järvenpää (0400 421 909, samijpaa(at)gmail.com).

Harjoitustiimi

Uinnin harjoittelu aloitetaan harjoitustiimistä. Vähimmäisuintitaitovaatimus on harjoitustiimissä 25 m, eli yksi altaanmitta. Iän ja uintitaidon karttuessa valmentajat ohjaavat uimarin harjoitustiimistä seuraaviin ryhmiin.

Kilparyhmä

Tässä ryhmässä tehdään monipuolisia uintitekniikkaharjoituksia erilaisten apuvälineiden kanssa ja ilman. Kilparyhmässä on kaksi harjoitusta viikossa. Tässä ryhmässä uimari voi uida omaksi ilokseen tai tähdätä kilpailuihin.

2021-08-30 19:56:10